Van Buenos Aires naar de bergen in Bariloche - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Bea Nederhoff - WaarBenJij.nu Van Buenos Aires naar de bergen in Bariloche - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Bea Nederhoff - WaarBenJij.nu

Van Buenos Aires naar de bergen in Bariloche

Blijf op de hoogte en volg Bea

30 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires

We zitten nu in Bariloche, een toeristisch plaatsje, dat heel mooi gelegen ligt aan een groot meer omringt door bergen.

Buenos Aires heb ik in een paar dagen verkend, een fantastische stad, waar we vooral lekker door straatjes hebben geslenterd, op terrasjes hebben gezeten en heerlijk hebben gegeten en gedronken. We hebben ook tangoles gehad, vervolgd door een tangoshow, want Buenos Aires is tango! Wat een passie zit er in die dans. Ook hebben we een dag als echte Hollanders fietsen gehuurd. De stad is uiteraard niet gebouwd om te fietsen, maar het was wel een goede manier om zo de bussen en het lange lopen te omzeilen.
Vervolgens zijn we zondag met de bus vertrokken naar een kustplaatsje Puerto Madryn. De bussen zijn hier erg comfortabel, je krijgt een dekentje, eten en de stoelen kunnen bijna helemaal plat. Hier hebben we een boot tour gedaan, waar we commerson dolfijnen hebben gespot. Deze dolfijen lijken wel een beetje op kleine orca´s. Normaal gesproken hebben walvissen het hier ook erg naar hun zin, maar nu was het seizoen er niet naar. Ook hebben we een kolonie van wel 750.000 pinquins gezien, waar je zo tussen door kon lopen. Heel maf, ook rare beesten haha.

Nu zitten we al een week in Bariloche en het voelt echt goed om elke dag buiten te zijn, het klimaat is hier heerlijk. Elke dag een strakblauwe lucht, zo´n 28 graden. Guusje en Emi zijn ondertussen wel gewend aan dit weer, maar ik ben weer elke morgen in m´n element als ik zie dat het zonnetje schijnt.
We hebben hier een dag geraft op een super mooie rivier, waar we 10 rapids hebben overwonnen, echt te vet. ´s Avonds afgesloten met een heerlijke bbq.
Ook hebben we een 3daagse hike gemaakt naar een gletscher. 1.000 meter gestegen de eerste dag, met een mooi pad door de bossen, langs een rivier en langzaam kwamen er meer bergtoppen tevoorschijn. Bij de berghut aangekomen heb ik eerst met een koud biertje 2 uur op een rots gezeten en alleen maar om me heen gekeken en alle indrukken van de afgelopen tijd op me in laten werken. We sliepen in een berghut, waar we verbazingwekkend ook weer heel goed hebben gegeten. ´s Avonds een geweldige sterrenhemel aanschouwd en we sliepen met z´n 35en naast elkaar op een zoldertje. We hadden geluk, want iedereen is welkom in de berghut, dus het kan voorkomen dat je met z´n 3en een matras moet delen.
De tweede dag zijn we met een gids de gletscher op gegaan, iets wat al lang op mijn verlanglijstje stond. Heel bijzonder om van zo dichtbij al dat massa ijs te zien, hoe dat wordt vervormd in alle spleten en gaten. Ook hebben we aan iceclimbing gedaan, met twee pikhouwelen en van die krabbers onder je voeten een ijswand op. Heel cool! Sorry, ik kan het niet nalaten telkens in superlatieven te schrijven haha.
Gister hebben we mountainbikes gehuurd en hebben we een tocht gemaakt door de bergen. Berg op en af, maar de voorkeur blijft toch wel naar beneden. Op het laatst hadden we een hele lange afdaling, nou daar is een rollercoaster niks bij! ´s Avonds hebben we aan het meer gegeten, dit keer geen steak maar kaasfondue.
Morgen vertrekken we richting Mendoza, weer iets noordelijker. Ik hou jullie op de hoogte.

• 30 Januari 2008 - 21:39

Mau:

hey meis, leuk dat je het (nu) al naar je zin heb! mis je nu al! kusjes

• 30 Januari 2008 - 21:40

Misha:

He bea volgens mij komt dat allemaal wel goed daar aan de andere kant!!! Heel veel plezier en hou me op de hoogte
    x mies

• 30 Januari 2008 - 23:14

Maartje:

Sjonge, wat veel heb je al gedaan!!! Heerlijk zeg... Ik begrijp die superlatieven wel ;-). Kus

• 31 Januari 2008 - 07:49

Wendy:

heej Be!!

twee ongeveer dezelfde verhalen haha:D
    echt gaaf man, klinkt allemaal zo leuk! valt me wel op dat de dames een stuk sportiever worden als jij er bij bent haha
    las dat guusje toch over een maand naar huis komt, spannend voor jou!
    Heel veel plezier nog en hou ons op de hoogte!!!!

dikke kus van mij

• 31 Januari 2008 - 11:24

Brigit,br Tess Fr@nk:

hi Bea heel leuk om te lezen dat wat je mee maakt. ben een beetje jaloers op het weer daar. nog veel fun and sun.
    olla singorita.

frank

• 31 Januari 2008 - 12:58

Jan En Toos:

Hallo Bea,
    Leuk die verhalen zo van je te lezen, en je maakt zo veel mee en dat al in zo'n korte tijd. Geniet er van dan kunnen wij ook van je verhalen genieten. groeten en een dikke kus van ons en doe je vriendinnen de groeten,
    Jan en Toos

• 31 Januari 2008 - 15:15

Lou:

Hey lieverd! super allemaal ben jaloers!! Londen was ook leuk!!

Nog veeeel plezier!
    Kus!

• 02 Februari 2008 - 11:22

Elsa:

Ohhhhhhhwwwwwwwww Bea!
    Wat vul jij toch meesterlijk je dagen!!Met rode blosjes lees ik je blog en bekijk ik de foto`s. Super dat je vol in het avontuur duikt, ben trots op je!
    En zoals beloofd denk ik vaak aan u!

liefs en een ferme kus vanuit Utrecht(de zon schijnt hier nu ook:D)

• 02 Februari 2008 - 19:45

Trees:

Hoi meiden wat geweldig en die gletsjer ziet er fantastisch uit, wat een ervaring. jaloers word je wel als je zo die pictures ziet.en die jas Bea staat geweldig en heb je hier wel nodig.

Groet, Trees

• 04 Februari 2008 - 09:12

Bouke:

Bea! Het ziet er allemaal fantastisch uit meid! En zo te lezen heb je het ook nog naar je zin, wat willen we nog meer. Foto's zijn echt adem benememend, very tof. Hou me op de hoogte, kus.

• 06 Februari 2008 - 11:06

Mathijs En Heidy:

even een berichtje van je (ex)collega's. Heel leuk om al die mooie foto's te zien! geniet er van meis.

• 07 Februari 2008 - 16:06

Shira:

Wat een gave verhalen en foto's zeg!! Ben jaloers!! Haha, nee hoor, Humana is natuurlijk ook heel leuk ;) Ontzettend druk hier maar wel heel veel toffe dingen die eraan zitten te komen.

Maar tegen jouw avonturen kan ik niet op hoor...heel veel plezier, maar zo te zien lukt dat allemaal prima!

Groetjes Shira

• 11 Februari 2008 - 14:58

Joey:

haai bea!!

wat supergaaf wat je daar allemaal doet en zoveel al, je moet je nog een aantal maanden kunnen vermaken... maar dat komt wel goed zie ik!

heel veel plezier nog en doe voorzichtig, lieve bee.

kus joey